Specialist in kunstgras, sport & spelen


Hockey

Een keiharde bal, een stick die met kracht wordt gehanteerd; een hockeyveld is één van meest intensief gebruikte sportvelden. Raadzaam dus om voor kunstgras te kiezen want het veld waarop gespeeld wordt moet duurzaam en super vlak zijn én blijven. De kwaliteit van de fundering is hierbij enorm belangrijk. DSG legt de  fundering en het veld met de grootste zorg aan zodat het speelveld optimaal is. De technische eigenschappen van kunstgras voor hockeyvelden zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd door onderzoek te doen naar speelgedrag en blessurerisico's.

DSG levert drie verschillende kunstgrassystemen die allen kwalitatief hoogwaardig zijn:

✓ Zandingestrooid veld: Dit is een kunstgrasmat met een relatief korte vezel die wordt gevuld met zand. Door dit zand blijft de grasvezel rechtop staan en zorgt zo voor stabiliteit en slijtvastheid. Het oppervlak zorgt ervoor dat de bal gelijkmatig en voorspelbaar rolt.

✓ Semi-waterveld: Een semi-waterkunstgrasveld is een kunstgrasvariant waarbij de mat idealiter nat bespeeld wordt. Het is echter ook mogelijk om het sproeien achterwege te laten omdat er – weliswaar in mindere mate dan bij een regulier kunstgrasveld – zand is ingestrooid.

✓ Waterveld: Een waterveld wordt op het topniveau van hockey gebruikt. Deze kunstgrasvariant met hoge tuftintensiteit zorgt voor een super vlak veld. Het spel speelt zich volledig af op de vezel, waardoor het balgedrag voorspelbaar is. Voor de wedstrijd en in de rust wordt er een grote hoeveelheid water op het veld gespoten om het spel nog sneller te maken.


Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail

Contact

DSG Landscaping BV
Achterzeedijk 57-Unit 7
2992 SB Barendrecht

T: +31 10 - 22 333 96
M: +31 6 - 34 54 77 45
E: info@dsglandscaping.com

Btw.nr. NL854050401B01
KvK.nr. 60765364