Specialist in kunstgras, sport & spelen


Voetbal

Voetbal, volkssport nummer één, wordt steeds vaker op kunstgrasvelden gespeeld. Clubs en gemeenten kiezen voor kunstgras omdat het veel voordelen biedt:
  • Er kan het hele jaar door gespeeld worden, zelfs bij flinke regenval en vrieskou.
  • Het veld is onderhoudsarm want er hoeft niet gemaaid, gesproeid of bemest te worden. Qua onderhoud is kunstgras dan ook goedkoper dan natuurgras.
  • De voetbaltechnische eigenschappen van kunstgras zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd door onderzoek te doen naar balgedrag, blessurerisico's en de gevolgen van slidings.
  • De velden hebben een natuurlijke uitstraling en zijn lang niet zo hard als de vroegere typen kunstgras.
DSG is gespecialiseerd in de aanleg van kunstgras voetbalvelden maar uiteraard leveren wij ook traditionele natuurgrasvelden. Voor menig voetballer gaat er niets boven de geur van écht gras en hoort deze natuurlijke ondergrond bij de beleving van een voetbalwedstrijd.

Of er nu voor de kunst- of de natuurlijke variant wordt gekozen; onze vakmensen hebben alle know how in huis om tot een optimaal eindresultaat te komen. Wij denken met u mee, maken een passend plan en begeleiden de uitwerking van dit plan van het grondwerk en het aanleggen van het veld tot de complete inrichting rondom het veld. Denk hierbij aan hekwerken, bestrating, parkeerplaatsen etc.

Is het veld eenmaal aangelegd, dan kan het sportplezier beginnen. Al is het kunstgrasveld onderhoudsarm, helemaal vrij van onderhoud is het niet. Door zelf klein onderhoud te doen en ons vakkundige onderhoudsteam het jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren, blijven de sporttechnische eigenschappen optimaal en wordt de levensduur van het veld verlengd. Ook al is de grasmat nog zo duurzaam, op den duur zal de kunstgrasvezel slijtplekken gaan vertonen in gebieden waar de intensiteit het hoogst is. DSG kan deze schade herstellen door het kunstgras – vaak rondom het doel – te vervangen. Zo blijven verdere kosten bespaard en is het veld weer in topconditie.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen via e-mail

Contact

DSG Landscaping BV
Achterzeedijk 57-Unit 7
2992 SB Barendrecht

T: +31 10 - 22 333 96
M: +31 6 - 34 54 77 45
E: info@dsglandscaping.com

Btw.nr. NL854050401B01
KvK.nr. 60765364